Ce mâncare primesc bolnavii internaţi în spitale

 

Chiar dacă anul trecut s-a dublat alocaţia de hrană, bolnavii internaţi în spitalele sunt trataţi în bătaie de joc când vine vorba de hrana pe care o primesc.

Cele trei mese servite acestora zilnic sunt în valoare de 22 de lei pe zi. Pentru că alimentele de bază s-au scumpit, suma alocată este mică. În acest contest, ministrul Sănătăţii spune că „alocaţia de hrană poate fi suplimentată dacă spitalul are fonduri”.

„O să generăm şi controale în spitale dar ştiţi cum este, suntem destul de limitaţi din punct de vedere al capacităţii de a controla atâtea spitale. Degeaba dai o mâncare care este poate bună, dacă este pusă neglijent în farfurie. Evaluăm posbilitatea de a mai majora această sumă”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Potrivit nutritionistilor, 55-60% din totalul alimentaţiei trebuie format din carbohidraţi/ glucide pe care le obţinem din pâine, cartofi, orez, paste făinoase sau fructe. 15-20% din total să fie format din proteine. 50% de origine animală din carne, ou, lapte, brânză şi de origine vegetală pe care le mai putem obţine din ciuperci, din fasole boabe, din mazăre. 20% care trebuie obţinut din lipide, adică din grăsimi, vorbim de grăsimi sănătoase, din ou, din brânzeturi, lactate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.