Arta gotică i-a adus comenzi pe tot globul. Povestea unei sătmărence întrăgostită de artă (Foto)

Iulia Iepure, o tanara din Satu Mare, face furori cu portretele sale şi accesoriile de inspiratie gotica pe care le creaza. În prezent este în anul 2 la Facultatea de Jurnalism.

Printre primii ei clienti se numara membrul unei formații metal din Suedia, care se întâmplă să fie și preferata ei. Alteori cântă, desenează sau fotografiază clădirile care o inspiră. Dacă la prima vedere este o fată îmbrăcată în haine gotice, la a doua e un artist de autoportrete, iar după o privire și mai atentă, este un artist în mai multe domenii, căci în spatele autoportretelor se află o tânără care a lucrat cu vulnerabilitatea ei, găsindu-și refugiu în muzică și artele vizuale.

“Clujul a fost mereu unul din orașele mele preferate. Pot să spun că am ales această specializare datorită pasiunii pentru scris și pentru că mereu mi-a plăcut să explorez cât de mult, iar aici am această oportunitate.

Consider că jurnalismul mi-a deschis foarte multe uși în ceea ce privește pasiunea pentru artă. Am avut ocazia să vorbesc cu artiști mari din mediul online, atât fotografi, cât și muzicieni pe care îi admir, lucru care nu cred ar fi fost posibil în alte circumstanțe”, spune ea, pentru Cluj24.

A început să cocheteze cu stilul gotic înainte de liceu, dar pe parcurs a descoperit mai multe estetici care au rezonat cu ea.

„Din păcate nu am reușit să mă exprim atunci așa cum mi-aș fi dorit. Nu am fost dintotdeauna o persoană deschisă. Preferam să mă <<izolez>> de restul lumii, visam de multe ori cu ochii deschiși. Aveam impresia că în jurul meu nu mai are nimeni aceleași interese și idei. Dar am cunoscut câteva persoane pe care sunt mândră să îi numesc azi prietenii mei, care m-au făcut să prind curaj în ceea ce privește evidențierea felului meu de a fi.

În timp, am ieșit din zona de confort și am prins mai multă încredere în mine. Nu aveam un stil anume înainte. Acum, privind în urmă, îmi dau seama că nu eram atât de mulțumită de mine. Consider că stilul nu mi-a schimbat personalitatea, asta probabil și datorită faptului că m-am maturizat în proces”, descrie Iulia.

„Majoritatea trupelor s-au inspirat din poveștile lui J.R.R. Tolkien, cum ar fi Amon Amarth, Black Sabbath, Burzum, Led Zeppelin, Gorgoroth, Megadeth (și mulți alții). De aici am început să explorez alte genuri și stiluri, până am descoperit goticul.

Din punct de vedere estetic, filmele și muzica au jucat un rol important, precum și stilurile interioare, cum ar fi maximalismul (o dezordine ordonată) și arhitectura exterioară. Era Victoriană a contribuit, de asemenea, în acest sens, fiind perioada în care au început să se spună tot mai multe povești cu fantome.

O mare influență au avut-o și stilurile de fotografie de atunci, care acum par ceva neobișnuit, de exemplu fotografiile post-mortem, dubla expunere care dă impresia de prezență a unei fantome, dar și obiceiurile lor bizare, precum comunicarea cu Ouija.

Întotdeauna am fost atrasă de mister și de horror, de lucrurile pe care majoritatea tind să le evite, fiindcă văd doar imaginea de ansamblu, nu și ce înseamnă ele de fapt. Este o lume frumoasă și, când crezi că ai descoperit tot, te mai surprinde câte ceva”, adaugă ea.

Intregul articol despre Iulia Iepure si pasiunea sa pentru arta in puteti citi aici: https://cluj24.ro/foto-arta-gotica-a-iuliei-studenta-la-cluj-care-i-a-adus-comenzi-pe-tot-globul-in-lumea-mea-fantastica-e-loc-pentru-toti-158509.html

Sursa: www.cluj24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.