Încă o elevă a decedat la Spitalul Județean Satu Mare

O adolescenta 14 ani din Negresti-Oas a murit la Spitalul Județean Satu Mare, al doilea astfel de caz în numai câteva zile.

Minora a fost transferată, pe 17 ianuarie, cu elicopterul SMURD de la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș la secția de ATI a Spitalului Județean Satu Mare, suferint de bronhopneumonie severă, fiind în comă hipercapnică și ventilată mecanic.

Potrivit medicilor pacienta suferea de amiotrofie spinală, boală congenitală degenerativă progresivă neuromusculară, cu malformația toracelui, condiție medicală care constituie un factor vulnerabilizant major pentru evoluția infecțiilor respiratorii și durata de viață în general.

Starea generală evoluează nefavorabil și pacienta intră în stop cardiorespirator resuscitat timp de 40 minute, fără răspuns, la ora 15.52 fiind declarat decesul.

Acesta este al doilea caz similar înregistrat la Spitalul Județean Satu Mare în ultima perioadă.

O fetiță de doar 15 ani s-a stins din viață la Spitalul Județean Satu Mare, în urma unui stop cardio-respirator, deși inițial se internase cu o banală pneumonie.

Ștefania, elevă la Școala Gimnazială Dobra, din județul Satu Mare, a murit în seara de 18 ianuarie, în timp ce se afla la Spitalul Județean de Urgență.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.