Salariile românilor ar putea crește: Câciu anunță că taxarea muncii în România se va reduce

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a afirmat miercuri că intenţia în noul program de guvernare este de a stabili obiective mai tangibile din perspectiva reducerii impozitării muncii, menţionând că acesta trebuie să se facă la pachet cu mai multe măsuri.

“Este o dezbatere pe care o vom avea. Sunt în intenţiile noului program de guvernare să avem obiective mai tangibile din perspectiva reducerii impozitării muncii, pentru că suntem cu toţii conştienţi că avem cea mai ridicată impozitare a muncii, şi mai ales o echilibrare a impozitării între capital şi muncă. Este o dezbatere pe care o vom avea, va fi noul Guvern învestit după rotaţia din mai şi probabil acolo lucrurile vor fi mai clare. Ceea ce noi ne propunem – o etapizare mai concretă, pentru că lumea aşteaptă şi răspunsuri, nu numai analize şi pregătiri”, a afirmat Câciu, întrebat în legătură cu afirmaţiile liderului PSD, Marcel Ciolacu, privind scăderea taxei pe muncă şi mărirea impozitării capitalului.

El a adăugat că echilibrarea sistemului fiscal în privinţa muncii şi a capitalului trebuie însoţită de programe de ocupare din perspectiva forţei de muncă activă şi de programe de stimulare a economiei pentru realizarea de locuri de muncă.

“Până la urmă, dacă am ajuns la o impozitare a muncii, din punctul meu de vedere, excesivă, este pentru că am avut un număr de lucrători restrâns şi nevoi de acoperit din perspectivă financiară destul de mari şi atunci trebuie să avem mai mulţi lucrători”, a spus ministrul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.