Electrica a investit anul trecut 20 de milioane de lei în judeţul Satu Mare

 

În anul 2022, Sucursala Satu Mare a investit peste 20 milioane de lei în modernizarea și dezvoltarea sistemului de distribuție a energiei electrice.

Direcțiile principale au vizat asigurarea unui nivel optim de tensiune, îmbunătățirea calității energiei electrice distribuite, mărirea gradului de siguranță în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, reducerea numărului de deranjamente, reducerea pierderilor în rețea și implicit, reducerea costurilor cu mentenanța.

Una dintre cele mai importante investiții pentru continuarea dezvoltării infrastructurii de rețea din județ este modernizarea Stației de transformare 110/6 kV Satu Mare 2 și creare bară 20kV, în municipiul Satu Mare, principalii beneficiari fiind consumatori casnici, comerciali și industriali din zona de sud-vest a municipiului.

Prin implementarea acestui proiect, a cărui valoare este de peste 12 milioane de lei, consumatorii vor beneficia de un serviciu de distribuție la înalte standarde de calitate, în condiții de siguranță și permanență, reducându-se astfel numărul și durata întreruperilor în alimentarea cu energie electrică, pentru un număr de peste 20.000 de consumatori.

În scopul îmbunătățirii serviciilor oferite clienților, a reducerii numărului și duratei întreruperilor în alimentarea cu energie electrică și a eficienței operaționale, Sucursala Satu Mare a finalizat următoarele lucrări majore:

  • În localitățile Craidorolț, Acâș și Supuru de Jos, pentru modernizarea Liniilor Electrice Aeriene (LEA) 20 kV din Cig, stația Tășnad, au fost realizate lucrări de înlocuire a unui număr de 110 stâlpi de joasă tensiune și dotarea acestora cu echipamente moderne, în vederea îmbunătățirea calității energiei electrice distribuite pentru un număr de peste 4000 de consumatori și reducerea numărului de deranjamente.
  • În localitatea Certeze, prin lucrările de modernizare a rețelei de medie tensiune

s-a urmărit creșterea siguranței în alimentarea cu energie electrică a celor peste 5.000 de locuitori, îmbunătățirea nivelului de tensiune și reducerea numărului de deranjamente.

  • Lucrările de modernizare a rețelei din localitatea Cărășeu au avut ca obiective îmbunătățirea calității energiei electrice distribuite pentru cei peste 1.000 de locuitori și reducerea numărului de întreruperi, cauzate, în principal, de condițiile meteo nefavorabile și vegetația existentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.