Un autocar cu români s-a răsturnat în Italia: 7 răniți, dintre care 3 copii (Foto)

Accidentul a avut loc pe autostrada A13, în nordul Italiei. Potrivit publicației Il Gazzettino, autocarul plecase din Roma și se îndrepta spre România.

La bord se aflau 56 de persoane, adulți și copii de naționalitate română. Mai multe persoane au ajuns la spital. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în urma accidentului care a avut loc luni în zona oraşului Padova şapte cetăţeni români au fost răniţi, fără a le fi pusă viaţa în pericol, şi au fost transportaţi de urgenţă la unităţi spitaliceşti din apropiere, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

“Potrivit informaţiilor preliminare, obţinute de reprezentanţii oficiului consular, MAE informează că şapte cetăţeni români (trei minori şi patru adulţi) sunt răniţi, fără a le fi pusă viaţa în pericol, şi au fost transportaţi de urgenţă la unităţi spitaliceşti din apropiere, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate”, arată MAE. Potrivit ministerului, la bordul autocarului se aflau 56 de cetățeni români. Reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile italiene, în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii referitoare la cetăţenia, identitatea, starea de sănătate a victimelor, precum şi la circumstanţele producerii accidentului rutier.

Totodată, un reprezentant al Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat la Padova şi se află în contact cu autorităţile competente (Poliţie, spitale etc.), în vederea obţinerii unor detalii suplimentare despre accident şi pentru a acorda asistenţa consulară specifică în astfel de situaţii. Ancheta autorităţilor italiene competente cu privire la circumstanţele producerii acestui incident este în desfăşurare.

MAE precizează că, din informaţiile disponibile la nivelul oficiului consular, firma de transport proprietară a autocarului implicat în accident va asigura preluarea celorlalţi pasageri şi transportul acestora în România. Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, conform competenţelor legale. MAE aminteşte că românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Consulatului General al Românieila Trieste: +39 340 8821688.

Sursa: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.