Amenzi de până la 3.000 de lei, dacă aveți aceste lucruri în mașină

Dacă poliția rutieră descoperă în mașină un anumit obiect, se poate încasa o amendă usturătoare. Se poate ajunge pana la 3000 de lei.

Mulți români s-au obișnuit să depoziteze în partea din față a mașinii tot felul de obiecte, dintre care amintim odorizantele de mașină, iconițele și cruciulițele. Potrivit legislației aflate în vigoare în prezent, acest obicei nu este legal. Șoferii ar putea să fie nevoiți să scoată din buzunare sume importante de bani, dacă nu respectă prevederile din Codul Rutier.

Instalarea de diverse obiecte în apropierea sau pe parbrizul mașinii poate să conducă la reducerea vizibilității. Acesta este și motivul pentru care agenții de poliție sunt obligați să aplice amenzi usturătoare șoferilor care nu țin cont de pericolul la care se expun sau la care îi expun pe ceilalți participanți din trafic.

Amenzile pentru odorizante, carnețele de notițe, obiecte cu conotație religioasă, elemente de decor, abțibilduri etc. pot să înceapă de la suma de 1.305 lei. Sancțiunile financiare maxime ating, în astfel de cazuri, valoarea de 2.900 de lei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.