Crenvurștii de porc, pericol pentru sănătate

Potrivit unui studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor produselor care se regăsesc pe piaţa din România, carnea de porc se află în proporţie de 10% – 93% în compoziţia crenvurştilor.

Carnea de porc se află pe a patra poziţie în lista ingredientelor, potrivit sursei citate. Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie, 57,89% au apă, fiind şi cel de-al doilea ingredient, iar 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient.

Printre substanțele dăunătoare pe care le conțin crenvurștii, se numără nitritul de sodiu (care ajută la păstrarea intactă a culorii), trifosfați de potasiu și sodiu (care acționează ca stabilizatori și dau textură produsului), carmin (Colorant care poate provoca reacții alergice), polifosfați (emulsificatori şi stabilizatori ce menţin textura crenvurștilor).

Mai mult decât atât, potrivit unor studii din domeniu, crenvurștii ar trebui scoși complet din dieta gravidelor. Cercetările au arătat că, femeile gravide care au mâncat crenvurști de mai multe ori pe săptămână, au născut copii ce aveau de două ori mai multe șanse de a dezvolta tumori pe creier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.