Alimentele recomandate de medic iarna

Iarna, organismul nostru are nevoie de mai multă energie și, prin urmare, dieta ar trebui să includă alimente care să îl ajute să își mențină căldura și să își îndeplinească funcțiile normale. Dar, în același timp, pe vreme rece, crește pofta de mâncare și, odată cu ea, probabilitatea de a lua în greutate în exces.

Cartofii

Conțin mult potasiu, care îmbunătățește semnificativ circulația sângelui și ajută să nu înghețe chiar și în cel mai sever frig. Cu toate acestea, merită să ne amintim că cartofii sunt un produs bogat în calorii cu care nu trebuie exagerat. Consumați în cantități rezonabile, ei sătură mult timp și, în consecință, reduc dorința de a consuma alimente calorice.

Rodie

Conține mult fier, a cărui cantitate depinde în mod direct de schimbul corect de căldură. Pe lângă faptul că reface aportul acestui oligoelement, rodia ajută la întărirea nervilor și a pereților vaselor.

Varza murată

Această legumă este o sursă unică de vitamina C – 100 de grame de varză murată conține norma zilnică de acid ascorbic. În plus, în procesul de fermentație, vitamina C nu numai că se păstrează în forma sa originală, dar chiar își mărește concentrația.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.