Un poștaș s-a sinucis. Sătenii l-au acuzat că a furat banii de pensii și alocații

 

Un angajat al Postei Romane, în vârstă de 50 de ani, a fost găsit mort, miercuri dimineața, de către fiul său, care a alertat poliția. Acesta era postas in comuna Drăguşeni, judeţul Botoşani, iar recent a fost acuzat de oameni că nu a adus banii de pensii la timp.

Bărbatul din localitatea Pietricani lucra la Oficiul Poștal de aproape 25 de ani, însă de câteva luni, sătenii s-au plâns că nu au mai primit banii la timp. Mai mulți localnici s-au trezit și fără pensie înainte de Sărbători.

„În urma informațiilor cu privire la faptul că poștașul unei comune din județ ar fi fugit cu pensiile si alocațiile cetățenilor, ne-am sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracțiunii de delapidare. Urmează să efectuăm cercetări pentru stabilirea întregii situații de fapt și pentru tragerea la răspundere a persoanelor responsabile, conform legii”, a declarat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Și reprezentanţii Poştei au demarat o anchetă și care au transmis că după primele calcule, prejudiciul se ridică la suma de 137.000 de lei.

„Cercetările preliminarii confirmă aspectele reclamate. S-a dispus verificarea amănunţită în cazul acesta cu organele financiar contabile. Acestea vor merge, începând de joi, să verifice modul de achitare a mandatelor speciale. În urma anchetei urmează să fie stabilit prejudiciul exact, dar și gradul de vinovăţie al persoanelor de acolo. Este un fapt regretabil”, a declarat Nelu Ştir, directorul Poştei Române din Botoşani.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.