Știați că …

… primul fotomodel din lume a fost o romanca ?

O româncă a fost primul fotomodel din istorie. Renee Perle l-a cunoscut pe celebrul fotograf Jacques-Henri Lartigue la Paris. Cunoscutul fotograf a fost rampa sa de lansare astfel că frumoasa Renne a devenit primul fotomodel profesionist din istoria omenirii.

Artistul a imortalizat-o în 341 de imagini în numai doi ani. De asemenea, a fost lăudată de marele John Galliano, iar portretele sale au ajuns să fie licitate la casa ”Sotheby’s”.

Renée Perle, pe numele său real Renadi Parlea, s-a născut într-o familie de evrei în orașul Iași, România, în anul 1904.

În ciuda celebrității de care s-a bucurat în anii ’30, nu există prea multe informații referitoare la copilăria sau familia sa. Viața modelului este cunoscută publicului abia după ce a ajuns la Paris, acolo unde s-a mutat pe când avea aproximativ vârsta de 20 de ani.

Capitala Franței i-a dăruit lui Renée șansa să se facă remarcată pentru trăsăturile deosebite cu care a fost înzestrată, care nu au rămas neobservate de oamenii din jurul său. Tânără, cu un trup firav, aproape copilăresc, și o privire pătrunzătoare, s-a afirmat în industria modei pariziene.

Pentru început, frumoasa româncă a fost manechin pentru creatorul de modă  Georges Doeuillet, un nume foarte celebru al perioadei respective. Despre creațiile sale se spune că dictau cel mai adesea tendințele în modă, iar femeile de pretutindeni erau înnebunite de-a dreptul după piesele sale.

Să fie model pentru un asemenea idol al industriei de modă a reprezentat pentru Renée Perle șansa vieții sale, iar viitorul care i se întrevedea era unul măreț.

Tânără și naivă pe atunci, nu a bănuit nici măcar pentru o secundă că va deveni muza unui celebru fotograf francez, care îi va purta o deosebită dragoste și o va face cunoscută în lumea întreagă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.