Recital de pian la castel

Miercuri, 11 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi va avea loc un recital de pian susținut de Stier Alexa-Dorottya.

Programul va cuprinde:

Ludwig van Beethoven: Sonata de pian nr 31 în La bemol major, op. 110.

  1. Moderato cantabile molto espressivo
  2. Allegro molto

III. Adagio ma non troppo – Allegro ma non troppo

Claude Debussy: Études

  1. pour les cinq doigts d’après Monsieur Czerny

III. pour les quartes

VII. pour les degrés chromatiques

  1. pour les arpèges composés

Robert Schumann: Carnaval, op. 9

  1. Préambule
  2. Pierrot

III. Arlequin

  1. Valse noble
  2. Eusebius
  3. Florestan

VII. Coquette

VIII. Réplique

  1. Papillons
  2. ASCH–SCHA (Lettres dansantes)
  3. Chiarina

XII. Chopin

XIII. Estrella

XIV. Reconnaissance

  1. Pantalon et Colombine

XVI. Valse allemande

XVII. Paganini (Intermezzo)

XVIII. Aveu

XIX. Promenade

  1. Pause

XXI. Marche des Davidsbündler contre les Philistins.

Intrarea la eveniment este liberă!

Prezentare artistă:

Pianista Alexa Stier, denumită de curând în New Britain Herald ca “simply phenomenal”, a concertat ca solistă cu diverse orchestre din Europa și Statele Unite ale Americii: Royal Scottish National Orchestra (UK), Kelvin Ensemble (UK), Orchestra Filarmonicii “Dinu Lipatti” din Satu Mare, Orchestra de Stat Transilvania din Cluj-Napoca și New Britain Symphony Orchestra (USA).

Alexa a fost câștigătoarea a numeroase concursuri de pian, ca și Sheepdrove Piano Competition (UK, 2019) și Virtuoso & Belcanto Concerto Competition (Italia, 2022), și a fost distinsă cu Premiul Special “Maurice Ohana” la Orléans International Piano Competition (Franta, 2022).

Alexa a susținut recitaluri în cadrul a numeroase festivaluri: Edinburgh Fringe Festival, Newbury Spring Festival (UK), Extensity Concert Series (NYC), Morse Recital Hall (New Haven, CT), Glasgow City Halls, Glasgow Royal Concert Hall (UK), Vaidilos Theater (Lithuania), Teatro del Sale (Firenze, Italy) și Norfolk Chamber Music Festival.

Născută în Satu Mare, Alexa a fost studenta Liceului de Artă ‘Aurel Popp’ Satu Mare, sub îndrumarea prof. Annamaria Manfredi. În perioada 2013-2015 și-a finalizat studiile liceale la școala Erskine Stewart’s Melville School din Edinburgh, Scoția, prin Bursa Silvestri. Între 2015-2019, ea a fost studenta Conservatorului Regal din Scoția în clasa profesorului Fali Pavri. Alexa a absolvit masteratul în cadrul Yale School of Music (SUA) sub îndrumarea Profesorului Boris Berman. Din anul 2021, Alexa a început studiile de doctorat la Yale School of Music cu profesorii Boris Berman și Wei-Yi Yang.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.