Ministrul Educației: Școlile se vor redeschide în condiții normale

Şcolile vor fi redeschise pe 9 ianuarie, potrivit programului, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, care a adăugat că nu este încurajată neparticiparea la cursuri.

„Procesul educaţional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, lunea viitoare, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că, după doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul, aşa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, trebuie să fie pe prevenţie”, a spus Ligia Deca, într-o conferinţă de presă comună cu Alexandru Rafila, în contextul numărului mare de cazuri de gripă din ţara noastră.

Ea a menţionat realizarea triajului zilnic atât de către familii, cât şi la intrarea la şcoală sau la grădiniţă.

„Este normal ca atunci când sunt simptome evidente să fie informaţi părinţii sau aparţinătorii legali”, a completat ministrul Educaţiei. Deca a adăugat că este recomandată purtarea măştii de protecţie pentru profesori şi elevi, subliniind importanţa respectării normelor de igienă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.