Înscenau accidente! Au obținut, prin fraude, 650.000 de lei de la asiguratori !

Se fac percheziții marți dimineața la o rețea de 30 de persoane din Bihor, bănuite că au înscenat mai multe accidente pentru a obține bani de la firmele de asigurări. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2022, 30 de persoane din județul Bihor, cu vârste cuprinse între 19 și 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăților de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere, se mai precizează în informarea de la Poliție.

24 dintre persoane sunt bănuite că, sub coordonarea celorlalte șase persoane cercetate de polițiștii de investigare a criminalității economice în acest caz, ar fi produs, în mod intenționat, evenimente rutiere (tamponări), în scopul obținerii de despăgubiri de la asiguratori.

„Astfel, în perioada de referință, au fost produse 21 de evenimente rutiere, în urma cărora au fost deschise 23 de dosare de daună la cinci societăți de asigurări. Până în prezent, în cadrul respectivelor dosare de daună, asiguratorii au plătit 657.895 de lei, prejudiciul total, însă, urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor”, se precizează în comunicatul IPJ Bihor.

La finalizarea perchezițiilor, vor fi puse în executare 30 de mandate de aducere emise pe numele celor 30 de persoane. Acestea vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în vederea audierii.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

2 Comentarii la "Înscenau accidente! Au obținut, prin fraude, 650.000 de lei de la asiguratori !"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.