Român prins cu droguri în Spania, transporta 33 kg de hașiș

 

Este un tânăr de 21 de ani stabilit în orașul Málaga. El a atras atenția polițiștilor spanioli atunci când a încercat să scape unui control de rutină. În loc să se oprească la solicitarea polițiștilor, el a accelerat. Avea și un motiv serios să fugă, pentru că avea zeci de kg de droguri în portbajagul mașinii.

Potrivit autorităților judiciare spaniole, în portbagajul vehiculului său au fost găsite aproape 33 de kilograme de hașiș . Acest tânăr român a fost arestat în Spania de Garda Civilă pe Autostrada 66, în vecinătatea Roales del Pan.

Operațiunea, încadrată în planul de acțiuni împotriva traficului de hașiș din Maroc, a fost activată atunci când agenții au observat o mașină de mare viteză la kilometrul 256 al A-66. Tânărul șofer nu a oprit și aproape că a trecut peste ofițerul care îi făcuse semn să încetinească. Deși polițistul spaniol nu a fost rănit, mașina s-a izbit lateral de unul dintre autovehiculele Gărzii Civile.

După ciocnire, Garda Civilă din Zamora a plecat în urmărirea autovehiculului scăpat. Șoferul a efectuat mai multe ieșiri de pe A-66 spre N-631 cu manevre evazive și schimbări continue de direcție cu viteză mare, și chiar în direcția opusă la un moment dat, în cursul urmăririi.

Vehiculul a fost în cele din urmă interceptat. Deși a încercat să fugă, românul a fost urmărit pe jos de agenți până când l-au imobilizat. Un agent care a intervenit a fost rănit uşor. Românul este acuzat de o infracțiune contra sănătății publice pentru trafic de droguri pe lângă o infracțiune contra siguranței rutiere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.