În cât timp iese alcoolul din sânge?

Deși există un interval mediu de timp pentru absorbția alcoolului, există mulți factori care influențează acest proces.

Alcoolemia este cantitatea de alcool aflată temporar în fluxul sanguin al unei persoane. Mai este denumită şi “concentrația de alcool în sânge”, “nivelul de alcool în sânge”, “îmbibație alcoolică” sau “grad de intoxicație alcoolică”.

În ceea ce privește durata alcoolul în sânge, acesta este în general între 10 și 19 ore. Dar va depinde de mulți factori. Printre aceștia, tipul de băutură și aportul alimentar. Ca să afli în cât timp iese alcoolul din sânge mai întâi răspunde la aceste întrebări:

– câte kg cântărești?

-cât alcool ai băut?

– ce ai băut ?

– ai băut pe stomacul gol?

– când ai reușit să te odihnești după ce ai băut?

Pentru a stabili în cât timp iese alcoolul din sânge, unul dintre cei mai importanţi factori este greutatea. În plus, durata eliminării alcoolului din organism depinde şi de tipul de băutură consumat, durata timpului în care este consumată băutura și cât de mult se odihnește șoferul după ce s-a delectat cu o anumită cantitate de alcool.

Timpul eliminării pentru alcoolul din sânge poate să difere în funcție de gradul de alcool pe care îl conține fiecare băutură. Dacă ai o greutate de 70 de kilograme, iată în cât timp organismul va elimina alcoolul:

– Un litru de vin între 7 ore şi 9 ore;
– O bere de 500 ml în aproximativ 2 ore;
– 100 ml de lichior în aproximativ 3 ore şi 10 minute;
– 100 ml palincă în aproximativ 4 ore şi 10 minute.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.