Ziua Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989 la Satu Mare

Prefectul Radu Roca alături de subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop și de directorul de Cancelarie, Radu Iancu au participat azi, 22 decembrie 2022, la manifestările organizate cu prilejul ”Zilei Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989”.
În această dimineață prefectul Radu Roca a depus o coroană de flori la mormântul eroului Kiraly Mihaly de la Cimitirul Eroilor.
Apoi în Piața 25 Octombrie la Monumentul Rezistenței Anticomuniste manifestările au continuat cu un ceremonial militar și depuneri de coroane și jerbe de flori.
Prefectul Radu Roca a dat citire mesajului prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Memoriei Victimelor Comunismului în România, 21 decembrie, și cu prilejul Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății, 22 decembrie.
Ioan Marinel Ciul (locotenent post mortem), Szabo Antal (soldat), Grigore Zimbru (sublocotenent post mortem), Raluca Sălăjan (elevă), Sófalvi György (soldat), Kiraly Mihaly (soldat) şi Csaba Gergely (soldat), sunt eroii sătmăreni care și-au pierdut viața în diferite orașe ale țării, în acele zile ale Revoluției din 1989.
Recunoștință veșnică celor care ne-au redat libertatea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.