Grevă de avertisment la Prefecura Satu Mare

Angajații Institutiei Prefectului din județul Satu Mare au susținut acțiunea Sindicatului “Egalitatea” al funcționarilor publici și personalului contractual din administrația publică și au participat azi, 21 decembrie, la greva de avertisment care a avut loc în toate instituțiile Prefectului afiliate acestui sindicat

Protestul a fost organizat din cauza faptului că Camera Deputaților nu a adoptat încă proiectul de lege care modifică OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ pentru modificarea Legii-cadru nr. 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care deja a fost adoptat de Senat. Se dorește ca angajații prefecturilor să fie încadrați la nivelul funcțiilor publice de stat, în timp ce acum sunt încadrați pe funcții teritoriale.

S-a preconizat ca la această acțiune de protest să participe aproximativ 1.800 de salariați ai instituțiilor prefectului din România și a constat în întreruperea colectivă și voluntară a programului de lucru, în data de 21 decembrie 2022, între orele 10,00 – 12,00.

,,În prezent, un angajat al instituției prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate.

Pentru plata salariilor angajaților de la consilii județene și primării se alocă bani din fondul de rezervă al Guvernului, în timp ce proiectul de lege care ar reda demnitatea angajaților din instituțiile prefectului este abandonat în sertarele Camerei deputaților, abandon pe care îl resimțim și noi”. se arată în comunicatul sindicatului ”Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, transmis fiecărui Prefect din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.