Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă la Negrești Oaș

A XXIII-a ediție a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă va avea loc marți, 27 decembrie 2022, la Negrești-Oaș. Organizat de Primăria și Consiliul Local Negreşti-Oaş prin Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, în parteneriat cu Muzeul Țării Oaşului și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaş, evenimentul va reuni 12 ansambluri folclorice, cete și grupuri de colindători din Țara Oașului și din zonele etnografice învecinate.

Festivalul va fi găzduit de Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului și va începe cu participarea la Sfânta Liturghie, urmată de o ciupercă de danţ, un obicei arhaic în care comunitatea se întâlnește pentru a sărbători bucuria reîntâlnirii prin muzică și dans. Programul include, de asemenea, un concert susținut de ansamblul etno-folcloric Ștefan Vodă din Chișinău și premierea participanților.

Participanți la festival-concurs: Corul bărbaților din Tur, Ceata de corindători a Asociației Țara Oașului, Corul Bisericilor din Negrești-Oaș, Ansamblul folcloric Sânzienele, Ceata colindătorilor de la biserica din Racșa, ansamblul folcloric Oașul, grupul de colindători din Prilog, grupul rădăcinilor străbune din Călinești Maramureș, ansamblul Cetatea Codrului din Ardud, grupul Lăturenii, ansamblul Cununița și Florile Turțului. Toți cei care simt bucuria sărbătorilor de iarnă sunt invitați să participe, îmbrăcați în straie tradiționale, și să se alăture gazdelor ospitaliere ale festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.