175 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru proiecte în județele Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș

Ministerul Dezvoltării a anunţat, marţi, că programul Interreg VI-A România-Ungaria a fost adoptat de către Comisia Europeană, iar bugetul total al acestuia este de 175,94 milioane de euro, 80% din această sumă reprezentând alocarea FEDR (140,75 milioane de euro).

“Finanţarea este dedicată potenţialilor beneficiari din judeţele Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş din România, respectiv celor din judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés şi Csongrád-Csanád din Ungaria. Programul îşi propune să finanţeze proiecte transfrontaliere în cadrul următoarelor domenii: cooperare pentru o zonă transfrontalieră mai verde şi mai rezilientă între România şi Ungaria; cooperare pentru o arie a programului mai socială şi mai coezivă; cooperare transfrontalieră durabilă, eficientă şi bazată pe comunitate”, a transmis Ministerul Dezvoltării.

Sursa citată a precizat că prin Programul Interreg VI-A România-Ungaria, vor fi sprijinite iniţiative comune transfrontaliere, precum schimburi de experienţă, strategii comune/planuri de acţiune.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.