Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola zice că România va adera la Schengen

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a adresat luni seară parlamentarilor români, reuniți într-o ședință comună a Senatului și Camerei Deputaților.

“Mă aflu astăzi în România într-un moment profund simbolic și cu un mesaj: Nu renunțați la Europa! Nu renunțați la noi! Acum, când lucrurile nu sunt neapărat la fel de clare cum erau în urmă cu două săptămâni, când strălucirea despre retorică a fost umbrită de evenimente, când scandalurile de corupție ale unora ocupă centimetri în ziare și minute la TV, în detrimentul muncii lungi și grele a celor mulți, când pare că promisiunile făcute cu mult timp în urmă par a fi ignorate în detrimentul unor considerente înguste, mici, naționale, când cei pentru care Parlamentul European, doar prin existență, reprezintă o amenințare, vor sări să împingă din ce în ce mai mulți oameni spre confortul extremei, atunci când suntem chemați să conducem, să ne ridicăm și să fim împreună”, a spus Roberta Metsola în fața parlamentarilor români.

Ea a explicat că le-a spus liderilor europeni că fost “cel mai dezamăgitor curs pe care îl puteau adopta”, și anume acela ca România să nu fie acceptată în Schengen.

“România este pregătită să adere la spațiul Schengen de peste un deceniu. România va adera la Schengen și o va face în curând”, a spus Metsola.

Aceasta a mai afirmat și că e vremea celor “două Europe” s-a sfârșit și e încrezătoare că toată lumea va realiza în curând acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.