Castelul de la Medieșu Aurit va fi reabilitat anunță Radu Panait

“Am plăcerea să vă anunț că în urma negocierilor purtate la nivel parlamentar în comisia de buget, finanțe și bănci, în bugetul din anul 2023 au fost alocați 1 milion de lei pentru a începe lucrările de consolidare și ulterior de renovare completă a castelului de la Medieșu Aurit.
Satu Mare poate deveni un pol principal al turismului românesc. Avem toate resursele necesare: de la castele și locațiile frumoase, la oamenii și tradițiile locului. E nevoie doar de susținere financiară, e nevoie de noi.
Avem obiective turistice care ar putea atrage zeci, sute de mii de turiși din străinătate. E nevoie însă ca toată clasa politică să se alinieze și să susțină punerea lor în valoare precum și promovarea acestora. Castelele și conacele din județ ar putea avea propriul circuit turistic, unul câte unul ele trebuie renovate atât prin sprijin guvernamental sau fonduri europene cât și prin investiții private. Odată cu fluxul de turiști, locurile de muncă din județul nostru se vor diversifica iar calitatea vieții noastre va crește. Ca exemplu, doar în 2019, compania care administrează Castelul Bran a înregistrat venituri de 36 milioane de lei! Vă imaginați cum ar fi ca acești bani să intre în județul nostru? Cu toții am avea de câștigat!
Să dezvolți o afacere de succes în turism nu este ușor, dar castelul de la Medieșu Aurit are toate calitățile să fie chiar principalul obiectiv turistic de la noi din zonă. Primul pas l-am făcut, și vă asigur că voi continua să lupt pentru ca în curând să vedem castelul de la Medieșu Aurit total renovat și cu porțile decshise pentru turiști. Satu Mare merită asta. Sătmărenii merită asta!
Vreau să le mulțumesc din suflet tuturor românilor care își plătesc taxele și impozitele, o părticică din banii lor vor ajuta anul acesta cu adevărat turismul românesc, colegilor mei din USR, care au susținut ideea de la bun început și care m-au ajutat în negocierile din parlament, Cătălin Drulă și Dan Barna.
Dar și celorlalți 6 parlamentari ai județului Satu Mare care au susținut finanțarea prin votul lor pozitiv în plenul reunit al parlamentului și domnului primar Marian Torok care s-a înhămat la acest proiect, pe care îl asigur de tot sprijinul meu pentru acest proiect important pentru noi toți sătmărenii.” a transmis astăzi deputatul Radu Panait, președintele USR Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.