Verificări pe cursurile de apă Tur și Crasna

Ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele zile județul Satu Mare se află sub avertizare hidrologică și s-a instituit Cod portocaliu, valabil de sâmbătă de la ora 22.00, până duminică, la ora 24.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Tur – sector Călineşti Oaş și Turulung respectiv Crasna – sector aval Domănești și Berveni.

Prefectul Radu Roca a convocat în această dimineață ,de urgență, pe inspectorul șef ISU Someș Satu Mare, lt. Col Sergiu Buzduga si pe directorul. SGA Satu Mare, ing. Vasile Andrieș pentru a verifica la fata locului situația existență și implicarea autoritalor locale.

Au mai fost prezenți , primarul de la Călinesti Oas, Dinu Birtoc împreună cu reprezentanții autorităților de la Turulung și primarul comunei Moftin, Gheorghe David.

”Din fericire , la ora verificărilor efectuate azi pe cursurile de apă nu sunt probleme care să pună în pericol siguranța lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor, respectiv a localităților din zonă . Sunt cote crescute dar în partea de amonte se constată o scădere și datorită răcirii vremii și a opririi precipitațiilor. Asigurăm în continuare monitorizarea cursurilor de apă”- prefect Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.