Austria spune că renunță la votul contra României dacă e îndeplinită o singură condiție

Austria va fi de acord cu aderarea României la Spațiul Schengen odată ce numărul solicitanților de azil va scădea, a dat de înțeles ministrul de Externe de la Viena, într-un interviu acordat unei agenții de presă.

“Nimic nu va mai sta în calea extinderii dacă se vor lua măsuri în următoarele luni”, a spus Alexander Schallenberg în interviul acordat agenției APA, scrie nachrichten.at. Oficialul austriac s-a declarat încrezător că lucrurile se vor schimba după discuțiile de săptămâna aceasta de la Consiliul European. A negat, totodată, că atitudinea țării sale în privința României are legătură cu politica internă și cu alegerile de anul viitor și crede că statele europene ar trebui să suporte împreună protecţia frontierelor externe. Totodată, ministrul de Externe Alexander Schallenberg a declarat că nu vede Austria izolată în UE de controversatul veto împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

“Este un proces normal de discuții”, a spus el, adăugând că, dacă Austria, ca țară “în mijlocul continentului”, are cel mai mare număr de cereri de azil din Europa, “atunci ceva nu este în regulă”. La urma urmei, Austria este “înconjurată de state UE și state Schengen, cu excepția Elveției și Liechtenstein”, a spus el.  Dacă țara este atât de afectată de cererile de azil, “este legitim când spunem că avem nevoie de sprijin”, a adăugat Alexander Schallenberg.

Un Comentariu la "Austria spune că renunță la votul contra României dacă e îndeplinită o singură condiție"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.