Sătmărenii sunt invitați la evenimentul „Feeria Crăciunului”, în găzduirea Bibliotecii Județene

Biblioteca Județeană Satu Mare în parteneriat cu Școala de Arte Satu Mare și Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare organizează luni, 19 decembrie, evenimentul „Feeria Crăciunului”. Într-un cadru de sărbătoare, în jurul bradului și în compania Moșului, evenimentul va debuta la ora 17:30 cu un spectacol de colinde tradiționale, cântece de Crăciun din repertoriul românesc și internațional și momente poetice, avându-i ca protagoniști pe cursanții Școlii de Arte Satu Mare, coordonați de inimoșii lor profesori.

Programul cu care se vor prezenta în fața auditoriului cursanții Școlii de Arte este următorul:

1.BOITOR MAYA, DARIDA ANTONIA, MAJER MARIA, MICU ISABELLE, ORHA ALINA, ROBAS MAYA CHIS SOPHIA – „Colind de Crăciun”- prof. Inovan Bertok Renata

  1. VALENTINA BARBU şi INGA CHIORANU – scurt colaj de poezii de Crăciun – prof. Marka Anette
  2. ANTONIA FRĂŢILĂ – Mozart „Tema cu variaţiuni” – prof. Varga  Maria
  3. SEBÓ OLIVER – compoziţie proprie de Crăciun – prof.  Raţiu Ioan
  4. FANE ANAMARIA – „Colaj de colinde” – prof. Varga Maria
  5. DRAGOŞ ARMINA – „Jingle Bells” – prof. Totpati Cristian

7.MENZÁK PÉTER – „Colinde maghiare” – prof. Budean Mihaly Judit

8.BOZGA ELISEI – „Rockin Around the Christmas tree” (chitară bass) – prof. Brodi Adrian

9.GRUP „CULORI PE PORTATIV” –  „Underneath tree” și „Jingle bell rock” – prof. Keresztes Roxana

  1. BLAGA JASMINA – „Kiss the rain”– Yruma şi „Mariage d`amour” – Paul de Senneville – prof. Cheovari Ciprian
  2. BASILE VANESA  – „O ce veste minunată” – prof. Raţiu Ioan
  3. ANTAL ABIGÉL – „Die Moldau” –  Smetana- prof. Pomian Gabriela
  4. SZAKÁCS ANNA  şi KAITÁR BIANKA  colinde tradiţionale de Crăciun „Christmas time” şi „The new born Jesus” – prof. Sallai László

14.FANNI  KOVACS – „Rockin Around the Christmas tree” – prof. Keresztes Calin

  1. ŞEREŞ MARIA – „Stille Nacht” şi „Holly Nacht” – prof. Budean Mihaly Judit.
  2. CUBIŢCHI IULIA – „Adeste fideles”, „Silent night” și „Joy to the world” – prof. Kuki Zsolt

17.CHIRA ALEXANDRA – „Sub  fereastră la om bun„ – colindă (chitară acustică) – prof. Brodi Adrian

18.ADINA SUCIU – „,God rest ye merry gentleman” și „Twinkle twinkle” – Mozart –  prof. Kuki Zsolt

  1. GRUP VOCAL INSTRUMENTAL  FOLCLORIC „DOINA CODRULUI” – colindele „Asta-i casa cea frumoasă”  şi „Scoală, scoală gazdă bună” – prof. Chioran Vasile

Micii cititori sunt invitați apoi să participe la un atelier de lectură în cadrul căruia se va da citire unei frumoase povești de iarnă. Invitatul special al serii, Moș Crăciun, va nota în agenda lui magică toate dorințele copiilor cuminți, și-i va răsplăti pe cei mai harnici cititori cu dulciuri și cărți.

Decorul din bibliotecă, specific Crăciunului și sărbătorilor de iarnă, este rod al imaginației creative a angajatelor instituției, iar podoabele și ornamentele care vor îmbrăca bradul sunt realizate de către elevi ai Liceului de Arte „Aurel Popp”, în cadrul atelierelor organizate în găzduirea instituției cărții sătmărene și derulate anterior evenimentului „Feeria Crăciunului”. În această manieră, minunatele obiecte decorative confecționate din hârtie prin tehnicile Origami și Quilling vor da viață brăduțului de la bibliotecă și se vor constitui într-o expoziție colectivă ce va putea fi admirată de către toți vizitatorii și participanții la evenimentele din perioada imediat următoare. Artiștii sunt elevi ai claselor a III-a A și a V-a A, coordonați de cadrele didactice Cioara Anca și Costea Bianca.

La evenimentul organizat de cele trei instituții, sub auspiciile Consiliul Județean Satu Mare, sunt invitați să participe reprezentanții autorităților județene și locale, managerii și directorii instituțiilor publice, colaboratori și parteneri, susținătorii și iubitorii actului cultural și artistic, jurnaliști, cititorii bibliotecii, întreaga comunitate sătmăreană.

Participanții la eveniment, dar și toți cititorii care trec pragul instituției în această perioadă, sunt invitați să-și exprime dorințele cu privire la titlurile cărților și publicațiilor pe care vor să le găsească anul viitor în rafturile bibliotecii, dar și sugestii privind serviciile pe care biblioteca ar trebui să le dezvolte, activitățile și proiectele care rezonează cu preferințele și interesele lor, intenția de a desfășura activități de voluntariat etc. Opiniile sătmărenilor vor fi colectate într-o „urnă a dorințelor”, special amenajată, și vor reprezenta pentru conducerea și colectivul instituției veritabile puncte de reper în creionarea strategiei de dezvoltare a serviciilor și colecțiilor de bibliotecă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.