Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion ?

Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion – este întrebarea care stă pe buzele tot mai multor români în această perioadă.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo şi anunță că în următoarele patru săptămâni, în România, vor alterna perioadele cu temperaturi scăzute și cu unele peste mediile normale în timpul iernii.

De asemenea, este posibil să apară precipitații în mai multe zone ale țării.

12-19 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice și local în cele sudice, estice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele sudice și centrale, dar și deficitar, local, în nord-estul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

19-26 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

26 decembrie- 2 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

2-9 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.