FOCUS FEST, emoții și magie pe scena Teatrului de Nord

Scena Teatrului de Nord a fost timp de două zile rampă de lansare a tinerelor talente care s-au înscris în programul FOCUS FEST, festivalul de teatru al liceenilor sătmăreni. Fericiții câștigători ai unei experiențe de neuitat și cei care au transmis emoții autentice celor prezenți în sală sunt elevi la Colegiile Naționale „Doamna Stanca”, „Ioan Slavici”, „Mihai Eminescu” și Liceul de Arte „Aurel Popp” din Satu Mare.

Festivalul organizat de Asociația Focus Drama în parteneriat cu Teatrul de Nord,  Inspectoratul Școlar și Consiliul Elevilor, cofinanțat de Consiliul Județean Satu Mare s-a dorit a fi o continuare a unei vechi tradiții, care a stagnat din varii motive de-a lungul anilor. Dar ce bine că poveștile nu au sfârșit și au fost readuse la viață prin implicarea cadrelor didactice care au avut încredere în proiect, prin tinerii minunați care au urcat pe scenă într-un demers cu totul nou pentru ei și prin artiștii care i-au ajutat să creeze de la zero un spectacol și să-l prezinte în fața publicului. Doamnele profesoare Cristina Gherman, Carmen Bratosin, Adriana Gruia și Ileana Bonta s-au implicat în organizarea activităților din Focus Fest, au sprijinit actorii care au lucrat cu trupele de teatru, au fost gazde inimoase și li se cuvin mulțumiri.

Cei care s-au împrietenit cu elevii și au lucrat cot la cot cu ei în construcția poveștilor din această ediție de festival au fost actorii: Ioana Cheregi, Roxana Fânață, Andrei Gîjulete, Andrei Stan și Romul Moruțan.

Aplauzele au răsunat din plin la festivitatea de premiere, dar și la spectacolul „Metamorfoze” oferit de Trupa „Mihai Raicu” tuturor celor implicați în Focus Fest.

Ceea ce nu s-a putut vedea pe scenă, a fost schimbarea pe care a produs-o proiectul în sinele tuturor celor din spatele său. În culise, toți cei implicați în organizarea Focus Fest au trăit emoții mai mari poate decât elevii care au ieșit la rampă. Și, deși obiectivele cuantificabile ale proiectului au fost atinse cu succes, cel mai important este ceea ce rămâne în urmă: noi prieteni, noi experiențe și niște mentori care vor continua să îndrume pașii spre iubirea de teatru și frumos a elevilor care au participat la acest proiect și care au decis să rămână în continuare aproape de Teatrul de Nord, prin programul de voluntariat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.