Este obligatoriu în toată România! Intră în vigoare începând cu 15 martie 2023

Termenul de implementare a ordinului ANPC privind informaţiile detaliate în meniuri a fost amânat pentru 15 martie 2023

Mai precis, este vorba despre un ordin al ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor), care trebuia să intre în vigoare în luna decembrie a acestui an, însă a fost amânat pentru luna martie a anului viitor. Este vorba despre decizia care obligă restaurantele să ofere informatii detaliate in meniuri.

Potrivit unei informări transmise de organizaţia InfoCons, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a transmis amânarea termenului pentru 15 martie 2023, în urma consultărilor cu structurile asociative şi patronatele din HoReCa cu privire la data de aplicare a prevederilor Ordinului Preşedintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor nr. 201/2022 .

Ordinul ANPC vizează atât listele meniu din restaurante sau locaţii de alimentaţie publică, precum şi site-urile operatorilor economici care primesc comenzi online pentru produse alimentare, indică Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

„Prevederile actului administrativ se referă la completarea listelor meniu din restaurante sau locaţii de alimentaţie publică, precum şi adăugarea, pe site-urile operatorilor economici care primesc astfel de comenzi online, a detaliilor referitoare la ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale, astfel încât consumatorul să fie foarte exact informat referitor la preparatele comandate.

Decizia de amânare a termenului de afişare a acestor informaţii în listele meniu fizice sau virtuale a fost luată pentru a da timpul necesar operatorilor economici să pregătească elementele corecţiilor de informare, prevăzute în Ordin cu atenţie şi rigurozitate”, au precizat reprezentanţii ANPC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.