Proiect pentru sprijinul pacienţilor cu AVC

Consiliul Județean Satu Mare continuă implementarea proiectului “AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations”, cod proiect ROHU387, finanţat în cadrul Programului INTERREG V-A România–Ungaria.

Ce este AVC-ul?

AVC este prescurtarea expresiei accident vascular cerebral, o situaţie acută (cu instalare şi evoluţie rapidă) prin care alimentarea cu sânge a unei zone din creier este întreruptă sau redusă. Lipsa de oxigen şi de substanţe nutritive cauzează în câteva minute moartea celulelor cerebrale, motiv pentru care tratamentul imediat este vital.

AVC face parte din categoria bolilor cardio-vasculare, principala cauză de deces din România şi din Europa. În acest sens, motivul cooperării dintre UAT Judeţul Satu Mare şi cele două spitale partenere, Spitale şi Spital Universitar din Judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg, în calitate de lider de proiect și Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, este salvarea cât mai multor vieţi.

Despre proiectul AVC

Finanțarea nerambursabilă obţinută prin Programul INTERREG V-A România – Ungaria se compune din fonduri europene (FEDR) şi cofinanțare națională, la care se adaugă contribuţia proprie a fiecărui partener. Bugetul aferent UAT Judeţul Satu Mare este de 36.300 euro, din care 30.855 euro finanţare din partea Uniunii Europene, 4.718,64 euro cofinanţare asigurată de Guvernul României şi 726,36 euro contribuţia proprie a UAT Judeţul Satu Mare.

Mai multe informaţii: www.interreg-rohu.eu/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.