Peste 35.500 de kg de deşeuri, oprite la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu deșeuri, constând în îmbrăcăminte second-hand.

Luni, 05 decembrie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, doi cetățeni maghiari, în vârstă de 50, respectiv 53 de ani, conducând două automarfare înmatriculate în Ungaria.

Cei doi șoferi transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, îmbrăcăminte second-hand, de la o societate comercială din Ungaria, care urma să ajungă la o firmă din județul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijinul autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate totală de 35.580 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât au fost constatate nereguli în documentele necesare importului de deșeuri.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză au prezentat Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006, dar existau diferențe între datele înscrise în acestea și datele trecute în CMR.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.