Cât de sănătoase sunt supele la plic?

Din cauza programului zilnic încărcat și din comoditate, multe persoane apelează la semipreparate pentru a-și potoli foamea rapid, fără să piardă timp prețios cu prepararea mâncării. Supele la plic se află, de multe ori, printre alegerile acestora. Sunt ele o alegere sănătoasă? astfel la mare căutare. Sunt ele însă sănătoase sau ne fac rău pe termen lung?

Există studii care demonstrează că tăițeii din supele instant rămân intacți în stomac chiar și la două ore după masă. Foarte mult în comparație cu tăițeii făcuți în casă, spre exemplu. Asta are nenumărate efecte negative asupra procesului de digestie. Stomacul nu este obișnuit să rețină alimente pentru o perioadă atât de lungă de timp.

În primul rând, sistemul digestiv poate experimenta o tensiune puternică fiindcă trebuie să funcționeze ore întregi pentru a digera acest tip de alimente extrem de procesate. În plus, când un aliment rămâne în tractul digestiv pentru o perioadă lungă de timp, influențează și absorbția nutrienților.

Conservanții precum praful de grăsimi emulsionate, zahărul, guma de guar și alte substanțe chimice duc la obezitate și probleme grave de sănătate.

Supele la plic trec printr-o mulțime de procese chimice pentru a se obține textura, consistența și gustul dorit. Pe parcursul acestui proces, ingredientele își pierd toți nutrienții, iar substanțe nesănătoase precum grăsimile trans și zaharurile sunt adăugate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.