Românii au făcut plăți cu cardul de 5 milioane de euro, de Black Friday

Business woman consumer holding credit card and typing on laptop for online shopping and payment make a purchase on the Internet, Online payment, networking and buy product technology.

Românii au folosit masiv cardurile pentru plata produselor reduse, de Black Friday. Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii şi tehnologie de plată a centralizat datele și a tras linie: românii au făcut 190.000 de tranzacții și au cumpărat de 5 milioane de euro, mult peste nivelul anului 2021. Cele mai multe tranzacţii s-au realizat în supermarketuri şi în magazine alimentare, unde românii au cheltuit aproape două milioane de euro într-o singură zi, scrie Agerpres. Potrivit analizei Global Payments, plăţile efectuate de către români cu cardul sunt în valoare de 24.394.295 lei, iar acestea au fost făcute fie online, fie în magazine fizice, prin POS sau aplicaţia GP tom.

Comparativ cu evenimentul de shopping anterior, românii au cheltuit cu 43% mai mult decât în 2021, când valoarea plăţilor cu cardul a fost în jur de 3,4 milioane de euro (17.006.190 lei). În acelaşi timp, numărul tranzacţiilor realizate fizic, cu cardul, a fost considerabil mai mare în 2022, fiind înregistrate peste 190.000 de plăţi, prin terminalele Global Payments, cu 40% mai multe decât anul trecut (136.127). Suma medie plătită cu cardul, de „Black Friday”, a fost în jur de 128 de lei.

Cele mai multe tranzacţii s-au realizat în supermarketuri şi în magazine alimentare, unde românii au cheltuit aproape două milioane de euro într-o singură zi (9.504.384 lei). În ierarhie urmează magazinele de bricolaj şi materiale de construcţii unde s-au cheltuit 800.000 de euro (4.057.565 lei), aproape dublul sumei cheltuite anul trecut de „Black Friday” (+47%).

Potrivit sursei citate, valoarea plăţilor online a înregistrat o creştere de 64%, faţă de ediţia anterioară a „Black Friday”, în timp ce numărul tranzacţiilor s-a majorat cu 30%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.