Proiectul FOCUS YOUTH a ajuns la final

Liceenii din municipiul Satu Mare au beneficiat de ateliere de lectură și improvizație, în cadrul unui proiect de educație non-formală. Timp de două luni, cinci actori ai trupei „Mihai Raicu” și-au folosit talentul și în afara scenei, devenind pentru adolescenții implicați în proiect mentori în arta teatrală. Ioana Cheregi, Andrei Stan, Romul Moruțan, Roxana Fânață și Andrei Gîjulete au abordat tehnici specifice teatrului pentru a-i familiariza cu mișcarea scenică și pentru a-i ajuta să interpreteze un text dramatic într-o manieră practică și creativă.

Aproximativ 80 de elevi de la Colegiile Naționale „Doamna Stanca”, „Ioan Slavici” și „Mihai Eminescu” din municipiul Satu Mare au fost implicați în proiectul implementat de Asociația Focus Drama în parteneriat cu Teatrul de Nord și Inspectoratul Școlar Județean. Elevii au petrecut orele de repetiții în afara programului de cursuri, beneficiind de sprijin și implicare din partea cadrelor didactice din fiecare școală. Se cuvin mulțumiri pentru îmbrățișarea activităților acestui proiect și pentru coordonarea didactică inimoasă doamnelor profesoare Cristina Gherman, Adriana Gruia, Carmen Bratosin și, nu în ultimul rând, direcțiunilor colegiilor menționate.

Prin activitățile desfășurate la ateliere actorii au reușit să-i scoată pe tineri din zona de confort, scopul proiectului fiind stimularea interacțiunii, a dialogului și implicării.

La finalul proiectului, cu emoție și curaj, adolescenții și mentorii și-au prezentat spectacolele în fața colegilor și a profesorilor, în liceele de proveniență, iar la finalul zilei au fost invitați și totodată vedete ale spectacolului de improvizație jucat de ImproȘtim, trupa de improvizatori a Teatrului de Nord.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului Focus Youth, realizat de Asociația Focus Drama în parteneriat cu Teatrul de Nord Satu Mare și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, cofinanțat de Primăria Municipiului Satu Mare prin Centrul Cultural G.M. Zamfirescu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.