Mani Gyenes pornește în cel de-al 13-lea său Dakar (Foto)

Dakar 2023 pornește pe 31 decembrie de pe malul Mării Roșii, iar Mani Gyenes este gata pentru o nouă aventură în cel mai solicitant rally-raid din lume. Va fi cea de-a 13-a participare a pilotului Autonet Motorcycle Team în această competiție, el având deja statulul de ‘Legendă a Dakarului’.

Traseul celeui de-al patrulea Dakar găzduit de Arabia Saudită îi va duce pe piloți de pe plajele Mării Roșii până la nisipurile Golfului Arabiei, în Dammam. Această traversare a țării va fi, de fapt, un tur complet, deoarece cele 14 etape vor conduce caravana Dakar, mai întâi, prin regiunile muntoase din nord-vest, înainte de a se îndrepta spre sud-estul extrem pentru o călătorie de trei zile prin oceanul de dune din Rub al-Khali, unul dintre cele mai întinse deșerturi din lume.

Dakar 2023 începe pe 31 decembrie 2022, iar finishul are loc în 15 ianuarie 2023, iar traseul se întinde pe aproximativ 7 500 de kilometri. Peste 1 000 de sportivi din 63 de țări vor fi la startul competitiei.

Unul dintre aceștia va fi Mani Gyenes, riderul echipei Autonet Motorcycle Team fiind unul dintre competitorii care au participat la ediții de Dakar care s-au desfășurat pe toate cele trei continente pe care competiția a avut loc: Africa, America de Sud și Asia. În cele 12 prezențe, Mani a ajuns la finish de 10 ori și a urcat de 5 ori pe podiumul clasei sale.

Sportivul sătmărean, care se află în pregătiri pentru Dakar 2023, a descris cum arată un an obișnuit din viața lui:

„În ianuarie sunt plecat aproape toată luna la Dakar, februarie este o lună de pauză. Apoi, din martie, încep antrenamentele și competițiile. Merg la concursuri de enduro și endurocross, apoi în iulie particip la Red Bull Romaniacs, unde anul acesta voi lua startul pentru a 19-a oară. La început de vară încep și înscrierile pentru Dakar, în toamnă pregătim motocicleta și la începutul lui decembrie o duc în Franța pentru îmbarcare. Apoi vin sărbătorile și chiar în preajma Crăciunului, în ultimii ani, s-a nimerit că trebuie să fac bagajele și să plec spre Arabia Saudită, “a spus Mani Gyenes, #34, Autonet Motorcycle Team.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.