Țărani care vindeau fructe în fața porții, amendați cu câte 30.000 lei

Inspectorii ANAF din Deva au amendat cu câte 30.000 de lei patru țărani care vindeau fructe în fața porții.

„Doi nemernici, că nu-i pot numi inspectori Antifraudă. Îmi e rușine că asemenea oameni lucrează în ANAF”, a reacționat vineri Lucian Heiuș, într-o conferință de presă. „Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda Deva au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. Acești indivizi, că nu-i pot numi inspectori antifraudă s-au dus în luna octombrie și au dat 4 amenzi în valoare de câte 30.000 de lei unor oameni, unor țărani care stăteau pe marginea drumului în fața casei lor și vindeau niște mere, struguri, având certificate de producători”, a afirmat șeful ANAF, Lucian Heiuș, vineri.

Potrivit acestuia, pentru comerțul cu fructe cei 4 au primit câte 10.000 de lei amendă, iar pentru că inspectorii le-au găsit 3 litri de țuică au mai primit câte 20.000 de lei. În total câte 30.000 de lei fiecăruia.

„Oamenii ăia stau în soare toată ziua ca să vândă niște produse, să-și completeze veniturile și vin acești nemernici care fac de râs ANAF-ul, care aruncă cu noroi pe obrazul celor 600 de colegi de la Antifraudă și care se duc să confiște kilograme de aur de la Strehaia…Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează la ANAF”, a mai spus Heiuș.

Președintele ANAF a precizat că directorul general adjunct care coordonează antifrauda de la Deva a fost înlocuit în urma acestui incident, iar de luni Direcția de Integritate va cerceta modul în care cei doi inspectori își desfășoară activitatea. Lucian Heiuș le-a transmis celor patru oameni care au fost amendați să facă plângere contravențională împotriva procesului-verbal de constatare, spunând că juriștii ANAF vor fi de acord cu anularea acelor amenzi.

Sursa: www.digi24.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.