Un om de afaceri din Satu Mare, in TOP 3 Romania !

Unicarm, administrata de omul de afaceri Vasile Lucut este in TOP 3 in sectorul productiei alimentare din Romania, potrivit www.zf.ro 

Au vârste de peste 50 de ani, au lucrat sau au studiat în domeniul în care activează înainte de a intra în antreprenoriat, iar mulţi se pregătesc să predea businessul moştenitorilor–aşa arată portretul celor mai importanţi antreprenori din producţia alimentară, unul dintre puţinele domenii în care antreprenorii români mai sunt majoritari ca număr de firme deţinute.

Primele 20 de afaceri antreprenoriale din sectorul producţiei alimentare au avut în 2021 o cifră de afaceri cumulată de 7,7 miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproape un sfert din cifra de afaceri a tuturor celor peste 12.600 de firme care activează în acest sector, arată calculele ZF făcute pe baza datelor de la Confidas.ro.

Cea mai mare companie din sector este Prutul Galaţi, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste un miliard de lei. Astfel, Marian Andreev a dus producătorul de uleiuri pe prima poziţie în topul celor mai mari afaceri româneşti din sectorul alimentar şi este primul antreprenor care atinge cifra de un miliard de lei afaceri. În 2011, Prutul avea afaceri de două ori mai mici, iar dezvoltarea companiei a făcut ca în jurul ei să se învârtă posibili cumpărători.

Pe locul secund în topul celor mai mari companii antreprenoriale locale se află Transavia, companie dezvoltată de Ioan Popa, 65 de ani. Antreprenorul a lucrat timp de şapte ani în industria cărnii de pasăre înainte de a porni propriul business Transavia, care astăzi are 28 de ferme de creştere a păsărilor, localizate în opt judeţe din România.

A treia companie antreprenorială ca nivel al cifrei de afaceri este Unicarm, controlată de familia Lucuţ. Vasile Lucuţ a început să producă mezeluri în 1997 cu 25 de angajaţi şi a dus businessul Unicarm la peste 715 milioane de lei afaceri şi mai bine de 3.000 de angajaţi. De altfel, Unicarm este şi cel mai mare angajator din industria alimentară. Compania activează atât în domeniul procesării cărnii, cât şi în panificaţie, industria îngheţatei şi lactatelor. Unicarm are şase fabrici.

Sursa: www.zf.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.