Chinezii vor să cumpere o parte din Dacia

Schimbări importante urmează să aibă loc la Dacia! Conducerea vrea ca fabrica de motoare și cutii de viteze a Dacia să fie separată de producție, iar 40% dintre acțiuni se pare că vor ajunge la chinezii de la compania Geely. Renault urmează să dețină tot 40% din fabrica respectivă, iar restul de 20% va aparține companiei Saudi Aramco.

Așadar, surse din piață spun că fabrica de motoare a Dacia urmează să se separe de cea de producție de autoturisme, iar o parte importantă din acțiuni va ajunge la chinezii de la Geely, care vor deține 40% din fabrica respectivă. Chiar și după aceste schimbări prin care urmează să treacă Dacia, producția de autovehicule va rămâne în continuare în posesia grupului francez, după cum au declarat surse din cadrul companiei.

„Este vorba doar de partea de motoare termice, nu și producția de mașini. Aceasta rămâne ca și până acum, în proprietatea Renault”, au spus surse apropiate discuțiilor pentru Libertatea.

Membrii sindicatului au auzit și ei aceste zvonuri legate de vânzarea fabricii de motoare Dacia, însă nu au încă nimic oficial. Un anunț din partea grupului renault este așteptat însă în luna noiembrie.

„Astfel de ipoteze le-am auzit și noi, dar nu există nimic oficial. La început de noiembrie vor fi făcute publice planurile. Separarea va exista între producția de autovehicule și cea de motoare, trebuia să fie făcut un anunț în luna septembrie, dar există negocieri în continuare și nu știm mai multe. O altă societate dacă va fi, tot cu noi va discuta, va negocia”, a afirmat Viorel Ungureanu, președintele Sindicatului Dacia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.