Cum sa nu ne îngrășăm în week-end

Expertii medicali spun ca obiceiurile alimentare ale oamenilor se schimba semnificativ în weekend, din pricina activităților relaxante intreprinse, precum petrecerile sau mese copioase.

Din fericire, exista câteva moduri prin care acumularea kilogramelor din weekend poate fi ținută sub control!

Dar ce putem face să nu ne îngrășăm în weekend, în vacanță sau într-o perioadă cu răsfăț culinar? Avem trei scenarii analizate de dr. Mihaela Bilic.

Există trei trucuri care ne ajută să nu ne trezim cu o indigestie sau cu kilograme în plus. Tineți cont de următoarele strategii, iar abaterile de la dieta echilibrată și sănătoasă  nu vor avea de suferit:

Cum sa nu ne îngrășăm în weekend. Dr. Bilic spune ce măsuri să luăm

A doua zi doar apă și cafea

Plătiți-vă datoria cât mai rapid! Organismul își stabilește echilibrul metabolic pe o perioadă de 4-5 zile. Nu ne îngrășăm dintr-o masă și nu slăbim dacă sărim peste o masă. Nu contează dacă într-o zi ați mâncat mai mult, important este ce aport caloric mediu ați realizat într-o săptămână.

Dacă azi ați cheltuit un buget de calorii dublu, mâine va trebui să faceți foamea ca să vă plătiți datoria. Masă de sărbătoare cu trei feluri de mâncare și desert? A doua zi doar apă și cafea ca să ajutați digestia, iar la prânz o ciorbă sau un iaurt. În felul acesta festinul de seară se repartizează pe trei mese și nu depășiți bugetul caloric autorizat.

Mâncați doar supe, salate și produse lactate

Strângeți bani albi pentru zile negre! În nutriție se numește apetit previzional și înseamnă să mănânci mai puțin în zilele premergătoare unui ospăț. Știți că urmează o petrecere sau un răsfăț culinar? Atunci economisiți calorii în vederea acestui eveniment. Cu o zi două înainte mâncați doar supe, salate și produse lactate. Aportul redus de calorii din timpul săptămânii va permite să o faceți lată în weekend.

Alimentația nu trebuie să fie perfectă

Treceți excesul alimentar la capitolul excepție și reveniți la dieta voastră obișnuită. Alimentația nu trebuie să fie perfectă în fiecare zi a vieții noastre. Este important să facem lucrurile corect în 80% din timp. Restul de 20% va fi trecut cu vederea.

Silueta este rezultatul faptelor noastre de zi cu zi. Contează ce mâncăm în mod obișnuit, nu ce facem în mod excepțional. Dulciurile, fastfood-ul, prăjelile, alimentele semipreparatele și ultraprocesatele se mănâncă rar. Dacă faceți din ele un obicei, sigur apar și problemele.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.