Rectorul Daniel David, ales membru al Academiei Române

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost ales membru corespondent al Academiei Române la Secția de Filosofie, Teologie, Psihologie și Pedagogie, potrivit unui anunț al instituției de învățământ.

Conform UBB, tot în acest an, rectorul a fost inclus între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii în domeniul „psihologie clinică”.

„Felicitări rectorului universității noastre, prof. univ. dr. Daniel David, ales astăzi (26 octombrie – n.red) ca membru (corespondent) al Academiei Române (Secția de Filosofie, Teologie, Psihologie și Pedagogie). Acest an universitar i-a adus recent și statutul de membru al Academia Europaea (the Academy of Europe) și includerea între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii în domeniul psihologie clinică (mai ales științe cognitive clinice) în toată cariera și între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii în toate domeniile științei în anii 2019/2020/2021 (Stanford-Elsevier by Scopus)”, se arată în anunțul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Rectorul UBB Cluj-Napoca, Daniel David născut la 23 noiembrie 1972, în Satu Mare este profesor de psihologie clinică și psihoterapie (științe cognitive clinice) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent predă și la Icahn School of Medicine at Mount Sinai⁠ și este director de cercetare al Institutului Albert Ellis, ambele aflate în New York, SUA. Este președintele și directorul executiv al The International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, un centru de excelență în cercetare al Universității Babe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.