Mai putina lumina pe strazile Satmarului

În contextul crizei de pe piața energiei, Primăria municipiului Satu Mare a decis să adopte un plan de măsuri pentru reducerea consumului de energie electrică la nivelul municipiului Satu Mare.

Astfel, în zona unde iluminatul public funcționează pe bază de LED, între orele 23.00-01.00 iluminatul public are o intensitate de 70%, iar între orele 01.00-06.00 o intensitate de 50%. Totodată, s-a făcut o economie de 50 minute prin decalarea momentelor de pornire/oprire a iluminatului public, ceea ce se reflectă în bugetul municipiului Satu Mare printr-o economie de 15%.

Prețul curentului determină implicit și creșterea prețului la apă. Atunci când dăm drumul apei potabile, acest lucru înseamnă un consum de energie. SC. APASERV Satu Mare a avut creşteri de cheltuieli care se situează până la 600% pe partea de curent electric.  Scumpirile de gaz se situează chiar și până la 500%, iar la carburanți s-au dublat.

Investițiile realizate în ultimii ani, dar și cele care urmează vor îmbunătății calitatea apei potabile și serviciilor Apaserv Satu Mare. Sunt în derulare, doar în municipiul Satu Mare proiecte în valoare de 15 milioane de euro din fonduri europene, care se adaugă celor realizate din fondurile proprii. Apoi vor fi demarate în curând și proiectele pe Anghel Salignyi și cele din PNRR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.