44 de tone deşeuri din aluminiu, oprite la intrarea în ţară, în PTF Petea

Luni, 24 octombrie, în jurul orei 15.30, în PTF Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean maghiar, conducând un automarfar înmatriculat în Ungaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Ungaria către o firmă din județul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 22.234 kg – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 22.00, la același punct de trecere a frontierei s-a prezentat un cetățean român, care conducea un automarfar înmatriculat în țara noastră. Și acesta transporta 23.240 kg deșeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Slovacia și care urmau să ajungă la o firmă din județul Satu Mare.

Conform legislaţiei în vigoare, cei doi conducători auto nu au putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.