Pericolul ascuns din prune ! Aceste persoane nu trebuie să le consume niciodată

Prunele sunt printre primele fructe la care ne gândim când auzim cuvântul „toamnă”. Sunt sănătoase și gustoase, dar anumitor persoane le pot face mai mult rău decât bine.

Prunele conțin zaharuri care ne dau energie și care stimulează atât sistemul muscular, cât și sistemul nervos. Mai mult, sunt bogate în vitamina A, vitamina C și în vitamine din grupul B. Conțin de asemenea cantități mari de fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu și fier.

În ciuda beneficiilor pe care le aduc sanatatii noastre, anumite persoane ar trebui să le evite. Medicii recomandă ca persoanele care suferă, printre altele, de diabet zaharat sau boli renale să nu consume prune, mai ales uscate, deoarece conțin o cantitate mult mai mare de zaharuri.

Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor care suferă deja de diabet zaharat pentru ca au o concentrație ridicată de glucide. De asemenea, consumul de prune este contraindicat in boala diareica acuta sau cronica si in caz de suferințe renale, cum sunt pietrele la rinichi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.