Senatorii dezbat modificarea legii pentru obținerea actelor de identitate și schimbări de domiciliu

Actele de identitate ar putea fi obținute și în altă localitate decât cea de domiciliu. Această modificare este prevăzută într-un nou proiect de lege dezbătut de senatori.

Proiectul care se află în acest moment în dezbatere în Senat prevede ca orice cetățean să își poată schimba cartea de identitate la orice serviciu de evidență persoanelor, indiferent unde se află în România.

În prezent, legea prevede că un cetățean își poate schimba cartea de identitate doar la serviciul de evidență a persoanelor de pe raza localității sau reședinței unde locuiește.

Apar modificări și în ceea ce privește schimbarea domiciliului.  Astfel, dacă cineva se mută în altă parte cu domiciliul, este obligat să înștiințeze autoritățile, în termen de 15 zile.

De asemenea, trebuie să se noteze în cartea de imobil că locuiesc la adresa respectivă și totodată să își schimbe cărțile de identitate.

Rămâne de văzut ce vor hotărî senatorii și dacă scăpăm de bătăi de cap sau avem parte de altele noi odată cu obligațiile ce se impun prin schimbarea domiciliului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.