Doi cetățeni sudanezi, trei sirieni și un sârb, opriți din drumul ilegal spre Spațiul Schengen

Astazi, 22 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, la ora 01.15, polițiștii de frontieră au depistat, în localitatea Vetiș, județul Satu Mare, la 300 de metri de frontiera de stat, doi cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări. Din primele verificări s-a stabilit faptul că cei doi sunt cetățeni sudanezi, în vârstă de 26, respectiv 32 de ani. Aceștia sunt posesori de pașapoarte eliberate de către autoritățile sudaneze în care sunt aplicate vize de angajare emise de România. Împreună au încercat să treacă ilegal frontiera, cu intenția de a ajunge în Ungaria. Cei doi cetățeni sudanezi au solicitat azil în România, drept urmare au fost predați Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanți de Azil Maramureș.

Câteva ore mai târziu, colegii noștri au depistat, de această dată în localitatea Oar, județul Satu Mare, la 100 de metri de frontiera de stat, patru cetățeni străini care de asemenea nu îşi justificau prezenţa în zonă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.