Videoconferinta pentru evaluarea stadiului pregătirilor pentru sezonul de iarnă 2022-2023

În această dimineață a avut loc ședința de lucru cu prefecții pentru evaluarea stadiului de pregătire pentru sezonul rece, în sistem videoconferință, condusă de domnul Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, alături de domnul Lucian Bode, ministrul afacerilor interne, fiind prezenți doamna Ligia Deca, ministrul educației și Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei.

Stadiul pregătirii pentru întreținerea de iarnă a drumurilor la nivelul județului Satu Mare se prezintă astfel:

Deszăpezirea drumurilor naționale este asigurată în baza unui contract cu un operator economic iar activitatea se derulează prin cele 6 districte: Satu Mare, Carei, Tășnad, Supur, Livada și Negrești Oaș, respectiv pe Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare DN 19H.

La nivelul drumurilor județene sunt sunt semnate patru acorduri-cadru cu valabilitate până la data de 31.03.2023 pentru cele patru loturi care acoperă județul Satu Mare.

La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare, pentru serviciile de deszăpezire pe drumurile comunale și străzi locale în sezonul de iarnă 2022-2023 sunt constituite până în acest moment stocurile de materiale antiderapante necesare. Gestionarea serviciului de deszăpezire este realizată la nivelul unităților administrativ-teritoriale în principal în regim propriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.