S-au dus la cules de ciuperci si s-au ratacit in padure

Două tinere aflate în căutare de ciuperci în zona Homoroade – Culmea Codrului s-au pierdut una de alta și s-au afundat în pădure pierzându-și orice punct de reper.

După apelul 112, cazul a fost preluat de către Salvamont Satu Mare, care cu sprijinul operatorilor STS au reușit localizarea și evacuarea în siguranță pînă în cel mai apropiat sat, de unde au fost recuperate de către agenții de Poliție care le-au facilitat revenirea la locul unde-și lasaseră mașina.

“Asigurarea comunicațiilor dintre dispecerul Salvamont și victimă, transmiterea de coordonate GPS au redus efortul material-uman al acțiunii, mai mult au angrenat victimele într-o acțiune constructivă al cărei rezultat a fost ajungerea la loc sigur, înainte de căderea nopții și a declanșării unei furtuni cu averse puternice. O primă condiție pentru reușita unei astfel de acțiuni constă în… telefonul mobil! Evident tehnologia și colaborarea cu operatorii 112 închid acest cerc, aici dorind să evidențiem rolul STS care a dezvoltat pentru zona montană o rețea specială de telecomunicați, principali beneficiar fiind salvatorii montani care beneficiază de legături radio chiar și în cele mai dure areale montane” spun cei de Serviciul Judetean Salvamont Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.