Peste 66 de tone deşeuri din aluminiu, oprite la intrarea în ţară, în PTF Petea

Luni, 17 octombri, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român în vârstă de 43 de ani. Acesta conducea un automarfar înmatriculat în România și transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Slovacia către o firmă din județul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 66.200 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.

Conform legislaţiei în vigoare, persoana în cauză nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

De asemenea, șoferul a încălcat legislația privind masa maximă autorizată de transport pentru acest tip de automarfar, depășind cu aproximativ 20 de tone această limită.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.