Ce amendă primești dacă mergi prea încet cu mașina ?

Deşi în România, cei mai mulţi şoferi sunt amendaţi pentru exces de viteză, Codul Rutier prevede o serie de sancțiuni și pentru cei aflaţi la polul opus al spectrului de viteză.

Există străzi cu limită minimă de viteză, iar dacă nu circuli peste acea valoare când drumul este liber, ești pasibil de amendă. Cel mai probabil este să primești amendă în afara localității, când circuli nejustificat cu o viteză de cel puțin 10 km/h sub limita stabilită pentru porțiunea respectivă de drum județean, drum național, drum expres sau autostradă.

Pe autostradă, în particular, dacă circuli cu sub 50 km/h, iei amendă.

La momentul de față, un punct de amendă este egal cu 145 de lei. În cazul în care mergi cu o viteză semnificativ mai mică decât cea prevăzută de lege pentru o porțiune de drum, încetinind astfel semnificativ traficul, ești sancționat cu 2-3 punct de amendă.

Cu alte cuvinte, poți fi sancționat cu până la 450 de lei pentru că nu te grăbești când ești la volan.

Există şi multe situații în care această prevedere nu poate fi aplicată. În marile orașe, unde traficul este congestionat constant, se circulă bară la bară și, de cele mai multe ori, se stă pe loc. În acest caz niciun polițist nu-ți dă amendă pentru viteză mică.

De asemenea, în situația în care îți cauți un loc de parcare, o adresă sau un spațiu în care să încurci cât mai puțin dacă aștepți câteva minute pe cineva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.