A fost lansată aplicaţia prin care şoferii pot completa formularul de constatare amiabilă online

Aplicaţia “Amiabila” a fost conectată la toţi furnizorii de poliţe de asigurare de tip RCA şi poate fi descărcată gratuit, de pe Android şi IOS.

Aceasta a fost lansată pe 15 octombrie şi este un proiect al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

După ce îşi instalează aplicația, conducătorii auto trebuie să-şi introducă datele personale pentru a-şi crea un cont, dar şi informaţii despre autoturismele pe care le conduc și firma de asigurări cu care au contract.

În cazul unui accident, un șofer îşi va completa rapid datele deja adăugate în sistem, iar apoi va completa datele personale ale celui de-al doilea şofer implicat în tamponare. Dacă şi celălalt şofer are cont pe “Amiabila”, datele sale pot fi introduse rapid, prin scanarea unui cod QR.

Şoferul va putea apoi să selecteze, pe o imagine cu un autoturism, părţile mașinii care au fost avariate dar şi să scrie informaţii despre circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier.

În aplicaţie pot fi adăugate şi fotografii făcute la locul accidentului, cu maşinile avariate.

Procesul de completare a datelor în aplicație se încheie prin realizarea celor două semnături ale șoferilor, pe telefon.

După încheierea contractului de constatare amiabilă, datele şoferilor şi informaţiile legate de tamponare vor fi transmise, prin e-mail, celor două părţi implicate precum şi asiguratorilor RCA implicaţi.

“Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR) a beneficiat în realizarea aplicaţiei de sprijinul constant al organismului de Supraveghere, atât în etapa elaborării şi aprobării de către ASF a prevederilor necesare în legislaţia secundară cât şi prin suportul constant oferit de Autoritate, în transformarea multor activităţi din sfera fizică, în cea digitală”, a spus Mădălin Roşu, preşedintele BAAR.

Aplicaţia nu va înlocui formularul de constatare amiabilă fizic, pe hârtie, acesta fiind în continuare distribuit de asigurători şi intermediari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.