Un site neautorizat vinde roviniete cu 200% mai scumpe

Șoferii care plătesc taxa de drum trebuie să fie atenţi la site-ul unde fac plata. În caz contrar, ei pot achita sume mai mari cu 200% față de costul real al rovinietei, atenţionează Compania de Drumuri.

Astfel, şoferii care achită bani prin intermediul site-ului digitale-vignette-ro.online/ro riscă să plătească sume mai mari cu 200% față de costul real al rovinietei, atenționează luni, într-un comunicat de presă, Compania de Drumuri.

Respectivul portal nu este autorizat pentru comercializarea rovinietei, iar de la o taxă de 15 lei sau 3 euro (o săptămână pentru autoturisme) se ajunge la plata a aproape 44 de lei/ 9 euro, diferența de 30 de lei/ 5,9 euro reprezentând „taxa de serviciu”.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv digitale-vignette-ro.online/ro.

Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deținut de către CNAIR, disponibil la adresa www.erovinieta.ro, sau la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei la adresa http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie.

CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate.

În același timp, subliniem faptul că, la achitarea unei roviniete pe site-ul digitalevignette-ro.online/ro, utilizatorii achită costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% față de prețul real al unei roviniete (ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, iar pe portalul https://digitale-vignette-ro.online/ro suma achitată este de 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezintă „taxa de serviciu”)”, a transmis CNAIR.

Pentru camioanele grele, rovinieta pentru o zi costă 11 euro, dar pe site-ul neautorizat ajunge să coste 17,9 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.